Honningkonens hvide glögg
Er der noget bedre end et varmt glas glögg på en kold og våd vinterdag? Her får du honningkonens private opskrift på hvid glögg:
🤗 Honningkonens hvide glögg 🤗
Ingredienser (til 4 personer)
10 kardemommekapsler
20 nelliker
5 hele stjerneanis
3 hele kanelstænger
20 peberkorn
Vand
2 spsk honning
4 spsk Sultana rosiner eller æbletern
1 dl Cointreau, Drambuie eller cognac
4 spsk groft hakkede mandler
1 flaske hvidvin
Grundessens (kan bruges 3 gange):
Bring 3 dl vand i kog.
Tilsæt kardemommekapsler, stjerneanis, kanelstænger og peberkorn.
Lad det småkoge i 20 minutter.
Fordel imens rosiner / æbletern i 4 glas og dæk med Cointreau, Drambuie eller cognac. Lad det trække, indtil glöggen skal serveres.
Afskal og hak mandlerne groft. Fordel dem i glassene.
Når essensen er færdig, skrues der ned for lavt blus. Tilsæt honning og rør, til det er opløst.
Tilsæt hvidvin og varm langsomt op - uden at koge.
Smag til - hvis du bruger æbletern, skal der muligvis mere honning i.
Når glöggen er varm, hældes den gennem en si og op i glassene.
Gem krydderierne til næste gang. Du hælder bare vand på og starter forfra.
Velbekomme 🐝🐝🐝