ISAGERS HAVE

Bag butikken på Skagensvej 74 findes en fin have. Haven blev i sin tid anlagt som en plantefarvningshave, hvor alle planter kunne bruges i farvekøkkenet oppe ved huset. Nu satses der også på krydderurter og urter der er velegnede til den typiske Nordjyske Bjæsk. Alle disse planter har også blomster som honningbien holder af J

 

Haven er anlagt med fem haver der danner hvert sit rum. Den øverste have, tættest på huset, er Stenhaven. Her findes bla. Enebær, Blåbær og Røllike.

 

Den tredje have er den blå have hvor lavendel dominerer.

 

Næste have er vandhaven, som den japanske drage holder øje med. Her kan man sidde på en bænk og høre vandet risle, mens man kigger på bambus og forskellige græsarter der spejler sig i vandet

 

Den fjerde kalder vi ildhaven fordi alle planter er gule, orange og røde. Det er også her den lille Gizu står. Han er børnenes og de vejfarendes gud og han har en strikket rød hue på, som det er vane i Japan.

 

Den femte have er her hvor bistaderne står. Her findes også en skulptur med en mand og en kvinde. En vejsten fra Japan, som Nels havde med hjem da han flyttede til Tversted. I Japan stod den slags sten hvor vejen sluttede. Nu danner den afslutningen på haven og skellet mellem have og mark.

 Retur til forsiden